Rypejakta 2020

Rypejakta 2020

På grunn av Corona, så ble det ikke noen jakttur til Sverige i år. Men vi var så heldige å bli invitert med til jakt på Finnmarksvidda, Kautokeino av gode venner i nord, så da la vi til på langtur mot nord for 2. gang i år.

Etter 3 dagers kjøring kom vi frem. Vi hadde camp et godt stykke fra hovedveien, inn en kjerreveg, det gikk sånn akkurat å komme frem med campingvogn. Der hadde Kurt funnet en flott plass til oss. Campen bestod av hele 6 campingvogner og en lavvo.

I og med at vi lå rett i terrenget, så var det kort tur ut på jakt, men dessverre var det dårlig med fugl. Stort sett bare enslige stegger, så resultatet ble heller magert. Men flott vær og gode jaktkamerater gjorde at det ble en flott tur allikevel. Vi storkoste oss på vidda med trivelig selskap.

Hjemturen gikk via Karasjok, og rullesteinsfjæra i Tana mens vi ventet på at Finland skulle åpne grensa for oss. Lørdag ble det lov for oss nordmenn å komme inn i Finland, så da tok vi snarveien via Finland og sverige hjem. 3 dagers tur hjemover også.

Takk for en fin tur, vi kommer gjerne tilbake et år med bedre fuglebestand 🙂

Legg igjen en kommentar: