Fasanjakt på Bynsberg

Fasanjakt på Bynsberg

Første helga i januar satte Andreas og Tor Einar kursen sørover mot Säffle og Bynsberg.  Anledningen var at Villmarka Film skulle ta opp video av fasanjakt. Brian Herje var også med med to hunder.

På Bynsberg var det ikke mye som minnet om vinter. Snøfritt, 5-10 plussgrader og litt regn. I dette været var det krevende for hundene å få «spikret» fasanene, så det ble mange lange avanser etter fasan i rask spurt. Men med god guiding av Geir og tett bestand av fasaner ble det en god del fellinger.
Rypkleppen’s A Runa og Sætertunets Mille fikk vise at de var i stand til å omstille seg fra jakt på ryper og skogsfugl, til løpende fasaner, og de fikk også vist at det er utmerkede apportører. Rypkleppens D Drekkes Tequila viste også gode takter på fasan.
Andreas og Tor Einar hadde også med unghundene G’Saga Du Comte De Batz Castelmore og Indi de Fresnel. Brian hadde med sin kommende stjerne Sofus. Disse fikk prøve seg litt på fasaner, og fikk også trent litt på rapphøns.
Indi fikk sin første felling på fasan etter en fin stand, frisk reis og ro i oppflukt (med Tor Einars gode grep i langlina…..)

Legg igjen en kommentar: